Perutnina Ptuj od prehrambene do kulinarske kompanije

Bez autora
Mar 13 2023

Perutnina Ptuj je od tvrtke Eta Kamnik, specijalizirane za proizvodnju gotovih jela, kupila proizvodni pogon Proconi u Murskoj Soboti.

Nova tvornica nazvana je PP Mamita i bit će modernizirana i proširena, za što su iz Proconija ponovno zaposlili 25 ljudi, a taj broj planiraju povećati do kraja godine.

“Ovim preuzimanjem Perutnina Ptuj napravila je prvi korak prema transformaciji iz prehrambene u kulinarsku kompaniju”, priopćili su iz tvrtke nakon što su krajem 2022. službeno preuzeli pogon koji su kupili.

Nova tvornica predstavlja ključni korak prema segmentu hotela, restorana i cateringa (HoReCa).

“PP Mamita osigurat će inovativna rješenja i gotove proizvode namijenjene hotelima i restoranima, s ciljem povećanja njihove kadrovske i troškovne učinkovitosti”, napisali su dodajući da će se razvojem tih inovativnih rješenja i proizvoda baviti španjolski kulinarski stručnjak i chef Eduardo Salvador, koji ima više od 30 godina iskustva rada u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Tvornica raspolaže s 4000 četvornih metara proizvodnih i skladišnih prostora, četiri linije za pakiranje, visokoučinkovitim sous-vide sustavom, toplinskom pasterizacijom i inovativnim HPP sustavom visokotlačne pasterizacije. Glavna prednost potonjeg je što jelo ima duži rok trajanja te isti okus i strukturu kao da je tek pripremljeno u restoranu, objasnili su.

Osim ponude gotovih jela s produženim rokom trajanja, cilj im je ponuditi i cjelovita rješenja “ključ u ruke” koja bi omogućila učinkovitiju organizaciju profesionalnih kuhinja u hotelima i restoranima, uključujući rješavanje problema s nedostatkom kvalificiranog osoblja, nabavu kvalitetnih sastojaka i logistike. “S velikim ponosom najavljujemo novo razdoblje u razvoju grupe Perutnina Ptuj. Ova investicija predstavlja ključni korak u našoj transformaciji iz prehrambene u kulinarsku tvrtku. Sada nam je glavni cilj što prije preurediti i unaprijediti postojeću tvornicu što je više moguće i pokrenuti proizvodnju, što je planirano za svibanj”, rekao je generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik